Aandoeningen - Sportblessures

Bauerfeind stelt zich tot doel u zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die er zijn om klachten aan het bewegingsapparaat of aan het vaatstelsel adequaat en comfortabel te behandelen. Onlosmakelijk hieraan verbonden is voorlichting over uiteenlopende aandoeningen en bijbehorende therapieën. In samenwerking met een geselecteerd aantal vooraanstaande artsen heeft Bauerfeind informatie verzameld, die u via deze pagina kunt nalezen.

Hieronder vindt u informatie over:

Sporten is gezond en leuk! Natuurlijk is het de bedoeling om tijdens het sporten vooral klachtenvrij te genieten van uw lichaam. We hebben een fantastisch lichaam waarmee we veel kunnen, maar sporten vraagt veel van ons lichaam. Tijdens het sporten wordt hetbewegingsapparaat belast waardoor bij verkeerd gebruik sportblessures kunnen ontstaan.

Sportblessures zijn bijvoorbeeld het verrekken van een spier, het verzwikken of kneuzen van een gewricht, scheuren van een pees of breken van een bot.

Een sportblessure kan geleidelijk aan of ineens ontstaan. Afhankelijk van de blessure biedt Bauerfeind verschillende hulpmiddelen om het geblesseerde gewricht te ondersteunen en te ontlasten.

Daarnaast heeft Bauerfeind sportkousen geschikt voor elke type sport (fiets-, loop-, bal- en wintersport)!

Meer sportplezier, zonder sportblessures!

Sportcompressiekousen helpen u bij het actief stimuleren van de bloedsomloop en afvoer van vocht en afvalstoffen. Uw benen voelen minder vermoeid en pijnlijk aan, waardoor u langer en vaker kunt sporten. Resultaat: vergroting van het uithoudingsvermogen en meer sportplezier.