Research & Development

Bauerfeind Innovatiecentrum

"Van idee naar succes"

"Van idee naar succes" – van oudsher bepaalt dit hoofdbeginsel ons zakelijk handelen. Wij hebben ons tot doel gesteld om consequent nieuwe verzorgingsmiddelen te ontwikkelen die zowel functioneel beter als ook therapeutisch effectiever zijn dan gangbare producten. Hier begint het werk van het Bauerfeind-innovatiecentrum in Zeulenroda: de teams van specialisten ontwikkelen en optimaliseren producten en verzorgingsconcepten.

Samenwerking met artsen, orthopedische technici en patiënten

Therapeutisch zinvolle producten die mensen ondersteunen bij een actief en klachtenvrij bestaan, kunnen alleen in een nauwe en vertrouwensvolle samenwerking met artsen en klinieken, orthopedische centra en patiënten worden ontwikkeld: naast de medische werking waarborgen de optimale aanpassing door een orthopedisch technicus en het hoge draagcomfort van het hulpmiddel een duurzaam succes van de therapie.

Medisch adviescollege begeleidt nieuwe ontwikkelingen

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten krijgt het Bauerfeind-innovatiecentrum tevens ondersteuning van het medische adviescollege bestaande uit gerenommeerde medici binnen het betreffende vakgebied. Elk van deze leden is als hoogleraar en/of hoofd van een kliniek werkzaam en brengt op deze manier de nieuwste inzichten uit de praktijk in de productontwikkeling in. Het medische adviescollege begeleidt de nieuwe ontwikkelingen echter niet alleen tijdens de ontwikkelings- en testfase. De bekende wetenschappers zijn ook betrokken bij de permanente productverbetering. Door het permanente contact met verschillende onderzoeksinstellingen van Duitse universiteiten wordt de volgende generatie wetenschappers gestimuleerd en uitgedaagd en hierdoor worden steeds nieuwe en innovatieve probleemoplossingen ontwikkeld. Het succes van deze technologie-pool blijkt duidelijk uit het aantal octrooien.