Kwaliteit

Kwaliteit met systeem

Onderscheidingen en keurmerken

Bauerfeind-producten voldoen niet gewoonweg aan de standaarden – zij vervullen de hoogste eisen aan kwaliteit, effectiviteit en draagcomfort. Dat wordt bevestigd door regelmatige controles. Als onze producten de tests met succes hebben doorlopen, worden zij voorzien van het desbetreffende keurmerk. 

Voor de acceptatie van de bandages, orthesen, therapeutische compressiekousen en orthopedische steunzolen door de patiënt speelt het ontwerp een grote rol. Om deze reden hechten wij al bij de productontwikkeling zeer aan een aantrekkelijk ontwerp waaruit de werking van onze producten duidelijk naar voren komt. Hiervoor werd Bauerfeind reeds vele malen onderscheiden.

iF material award

iF material award

De internationaal erkende iF award wordt toegekend door de iF Industrie Forum Design e. V. voor een uitstekend ontwerp. In zes categorieën gaan de producten de strijd met elkaar aan: De iF material award is een onderscheiding voor effectief en efficiënt gebruikte materialen, ook met betrekking tot de duurzaamheid.

Onderscheiden producten:

Train actieve bandages

TRIactive®

iF product design award

De internationaal erkende iF award wordt toegekend door de iF Industrie Forum Design e. V. voor een uitstekend ontwerp. In zes categorieën gaan de producten de strijd met elkaar aan: Der iF product design award is een onderscheiding voor een uitstekend productontwerp dat aan moderne eisen voldoet.

Onderscheiden producten:

Train actieve bandages

SofTec® Coxa 

Loc®-serie


Design Plus Logo

DESIGN PLUS

Het initiatief "Initiative Form und Leben" kent jaarlijks tijdens de internationale beurs Ambiente voor consumentenproducten in Frankfurt de onderscheiding DESIGN PLUS toe. Een internationale jury huldigt hiermee buitengewone en nuttige ontwerpen.

Onderscheiden producten:

GenuTrain® A3 


Internationale designprijs Baden-Württemberg

Internationale designprijs Baden-Württemberg

Het Design Center Stuttgart kent elk jaar de Internationale Designprijs Baden-Württemberg voor een hoogwaardig productontwerp toe. Het Center is de oudste instelling van zijn soort en tegelijkertijd het enige designcentrum van Duitsland dat in handen is van de overheid.

Onderscheiden producten:

Train actieve bandages

SofTec®-serie

Loc®-serie


red dot award

red dot award: product design

Sinds 1955 voorziet het Design Zentrum Nordrhein Westfalen buitengewone productontwerpen van een rode punt. Een internationale jury beoordeelt industriële producten onder andere met betrekking tot innovatie, functionaliteit, ergonomie en zelfverklarend vermogen.

Onderscheiden producten:

SofTec® Coxa 

SacroLoc® 


REHACARE DESIGN AWARD

REHACARE DESIGN AWARD

In samenwerking met red dot projects kende de beurs in Düsseldorf in 2008 tijdens de vakbeurs "REHACARE INTERNATIONAL" voor het eerst de REHACARE DESIGN AWARD toe voor producten die in hun ontwerp overtuigen door innovatie en kwaliteit. 

Onderscheiden producten:

TRIactive® 

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement

De internationale organisatie voor normalisatie stelt richtlijnen op voor de structurering van kwaliteitsmanagementsystemen om processen en werkstappen te optimaliseren en controleerbaar te maken. Normen zoals de DIN EN ISO 9001 stellen eisen aan dit systeem. Het betreffende certificaat bewijst dat Bauerfeind aan deze normen voldoet, bijvoorbeeld op het gebied van de ontwikkeling, productie, marketing en de verkoop.

Certificaat DIN EN ISO 9001:2008 (PDF, 664 KB)

Certificaat DIN EN ISO 13485:2012 (PDF, 712 KB)


oekotex logo

Öko-Tex

Het "Öko-Tex Standard 100"-keurmerk geeft aan dat bij de productie van onze producten alleen materialen en productiemethoden zijn gebruikt die zowel voor mens als milieu volledig onbedenkelijk zijn.

Certificaat compressiekousen (PDF, 261 KB)


FSC Logo

FSC-certificaat

Het FSC-label op onze brochures en verpakkingen geeft duidelijk aan dat het hiervoor gebruikte materiaal afkomstig is van duurzaam bosbeheer. Het garandeert dat het materiaal gedurende de gehele verwerkings- en handelsketen niet met niet-gecertificeerd (dus niet-gecontroleerd) hout of papier werd vermengd. Producten met het FSC-label waarborgen het gebruik van de bossen conform de sociale, economische en ecologische behoeften van huidige en toekomstige generaties.

FSC-certificaat (PDF, 199KB)

RAL Logo

RAL-keurmerk

Het RAL-keurmerk garandeert de kwaliteit en veiligheid van onze therapeutische compressiekousen. De controle door een onafhankelijk, door de overheid gecertificeerd instituut begint al bij de productie. De controles gaan hierbij veel verder dan de wettelijke bepalingen van de Duitse wet voor medische producten en de EU-richtlijn voor medische producten.


CE Logo

CE-keurmerk

Producten die het CE-keurmerk dragen, voldoen aan de geldende Europese richtlijnen voor de productveiligheid, zoals de wet voor medische producten. Het RAL-keurmerk garandeert de kwaliteit en veiligheid van onze therapeutische compressiekousen. De controle door een onafhankelijk, door de overheid gecertificeerd instituut begint al bij de productie. De controles gaan hierbij veel verder dan de wettelijke bepalingen van de Duitse wet voor medische producten en de EU-richtlijn voor medische producten.