De structuur van de Bauerfeind AG

Wereldwijd vertegenwoordigd – thuis in Duitsland

Sinds ruim 80 jaar produceert Bauerfeind haar orthopedische materiaal in Duitsland. De kwaliteit van onze hoogwaardige hulpmiddelen wordt wereldwijd zeer gewaardeerd. Bauerfeind is met 15 dochtermaatschappijen en talrijke medische groothandels over de hele wereld vertegenwoordigd. Dankzij een moderne logistiek is een tijdige belevering van alle handelspartners gegarandeerd.

In totaal zetten zich ongeveer 2.000 medewerkers wereldwijd in voor het succes van ons bedrijf en voor het welzijn van de patiënten.

Ontwikkeling en productie in Duitsland

Orthopedisch materiaal zoals bandages, orthesen, therapeutische compressiekousen en orthopedische steunzolen van Bauerfeind zijn allemaal "Made in Germany". Zij worden deels met de hand geproduceerd.

Wij kunnen onze hoge eis aan kwaliteit en effectiviteit waarmaken dankzij gekwalificeerde vakmensen, moderne techniek en permanente kwaliteitscontroles.

De productielocatie staat in Remscheid/Noordrijn-Wetsfalen en de hoofdvestiging bevindt zich in Zeulenroda/Thüringen. 

Op de locatie Remscheid worden orthopedische steunzolen en verband-, ontlastings- en therapieschoenen geproduceerd. Met behulp van een computergestuurde aanmeet- en freestechnologie ontstaat een zeer uitgebreid assortiment aan producten op het gebied van de voetorthopedie.

Op de locatie van de hoofdvestiging in Zeulenroda bevinden zich naast de productie van orthopedische materiaal zoals bandages, orthesen en therapeutische compressiekousen het Bauerfeind-innovatiecentrum, de Bauerfeind Academie, de logistieke afdeling en de centrale administratie met de klantenservice.

Wereldwijde verkoop

Wereldwijd zijn onze producten in medische groothandels en bij orthopedische schoenmakers/technici verkrijgbaar. Hier krijgen klanten en patiënten een uitstekend advies en een adequate service.

Buiten Duitsland zijn 15 dochtermaatschappijen en ruim 70 distributeurs in verschillende landen voor de verkoop verantwoordelijk van orthopedisch materiaal.

Een sterke eenheid – het Bauerfeind-concern

Uniprox         Bio-Seehotel         Berkemann