Sportproducten - sportzolen

Heeft u last van kramp, vermoeide benen of voeten tijdens het sporten? Met Bauerfeind sportproducten en sportbrace beschikt u steeds over een passende oplossing voor eht verlichten van uw pijn tijdens het sporten!.

Sporten geeft plezier en helpt om fit en gezond te blijven, maar sport en blessures liggen vaak erg dicht bij elkaar. Door met zorg en aandacht met uw lichaam om te gaan kunt u onnodige blessures voorkomen. Maar sporten kan juist door de belasting van uw spieren ook blessures veroorzaken.

Bauerfeind richt zich met haar producten op alle soorten sporters. Ons doel is om u met onze sportproducten prettig en verantwoord in beweging te houden. Op deze pagina vindt u een duidelijk overzicht van de verschillende sportproducten: sportbrace, sportcompressiekous en sportsteunzool, uit het Bauerfeind gamma. Onze sportproducten zorgen ervoor dat u in beweging kan blijven.

 

GenuTrain®

GenuTrain®

Meer informatie

MalleoTrain® S

MalleoTrain®  S

Meer informatie

MyoTrain®

MyoTrain®

Meer informatie

 

EpiTrain®

EpiTrain®

Meer informatie

VenoTrain® Sport

VenoTrain® Sport

Meer informatie

TRIactive®

TRIactive®

Meer informatie

Gezondheidstips en oefeningen tegen spierknopen

Wat is een spierknoop (triggerpoint)

Een verkramping van spierweefsel, die pijn veroorzaakt. Spierknopen ontstaan vooral door overbelasting zoals een ongeval, vallen, vertillen, sporten, zwaar lichamelijk werk of door een slechte werkhouding of stress. Spierknopen leveren vaak stijfheid en bewegingsproblemen op.

Op de volgende pagina’s vindt u gezondheidstips en oefeningen terug, die preventief of aanvullend bij uw therapie kunnen worden ingezet om een spierknoop te verhelpen. Zij vervangen in geen geval een bezoek aan de arts.

Belangrijk: Bij pijnklachten van een spierknoop raden wij u aan om contact op te nemen met uw arts. Alleen uw arts kan de juiste diagnose stellen en de juiste therapie bepalen – bijvoorbeeld met een bandage, brace/sportbrace of een compressiekous.